България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Гаврил" - новата книга на писателя и адвокат Десислава Каменова

"Разказите са кратки, но ще усетите една покана за разговор в себе си", каза тя

24.01.2022 | 09:50 Редактор: Ваня Кузманова

Адвокатът и писател Десислава Каменова представя новата си книга с къси разкази, озаглавена "Гаврил".

"24 януари е обявен за Международен ден на образованието от ООН, за първи път се чества през 2019 година и това беше денят, в който аз представих за първи път своя книга с къси разкази, озаглавена "Океана", каза писателката в студиото на "България сутрин".  

"Аз съм много свързана с думата "учене" по много лична причина. Когато бях ученичка в математическата гимназия във Видин, се возих в един автобус, там видях много изморени хора и много се притесних, че като свърша училище няма да имам възможност да уча. Прибрах се и попитах майка ми какво ще правя и тя ми обеща, че никой няма да може да ми вземе книгите", сподели Каменова.

Затова този международен ден на образованието е много важен празник за нея, защото от ученичка го е идентифицирана като нещо много важно. 

"Книгата е писана много дълго. Преди повече от 10 години на един 1 януари видях две момчета, които тичаха и знаех, че в началото на годината всеки си обещава нещо и трябваше и аз да го направя. И си обещах да споделям повече с другите. Това, което е в ума ми, да го закрепя на лист хартия", допълни Десислава Каменова пред Bulgaria ON AIR. 

"Тези разкази не са писани на базата на работата ми като адвокат. Два от разказите са написани за дядото на моя съпруг и затова така е озаглавена и книгата. В него имаше великодушие и добрина, и аз съм опитала да я споделя в тези разкази", разказа писателката.  

И завърши, че разказите са много кратки, но хората ще усетят една покана за разговор със себе си.

Гледайте целия разговор във видеото.  

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК