България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Добромир Банев и "Обичай ме бавно" - стихосбирка за любовта, която ни липсва

Предстои представянето ѝ в цялата страна

13.01.2022 | 09:29 Редактор: Искра Ангелова

Писателят Добромир Банев представи стихосбирката си "Обичай ме бавно". 

"Това ми е една от най-хубавите книги, защото тя съдържа избрани неща във времето. Заради ситуацията успях да я представя във Виена, Берлин и София. Тепърва ще имам възможност да я представя и в цялата страна. Заради забързаното ежедневие, което имаме, реших да я кръстя така", каза поетът в студиото на "България сутрин".

На 14 февруари неговите почитатели ще могат да се насладят и на нецензурираното издание на "Абсурдни времена", както и на неиздадени до момента неща от съвместния поетичен бестселър с Маргарита Петкова.

"Издаваме я още веднъж, защото интересът към тази книга е огромен. Тя беше издадена още пред 2013 година. Това е единствената книга, която не може да се намери на вторичния пазар по никакъв начин. Хората я очакват с голям интерес. Корицата вече е готова", сподели писателят в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той обеща, че с Петкова ще направят пищна премиера.

"Аудиторията знае, че книгата е написана онлайн. Ние я написахме преди да се запознаем очи в очи. Запознахме се, когато тя беше факт. Сега ще вкараме по-пикантни неща. А фактът, че толкова много хора харесват поезията ми, означава, че на тях им липсва любовта. Дълбоко в себе си всеки има нужда от нея", категоричен е Добромир Банев.

Писателят загатна, че вече има още книга, която е готова, но няма да бърза да я издава.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК