България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Романът "Едно" на писателя Боян Бенев показва света след 400 години

Представя общество, в което хората имат сравнително равен достъп до образование

05.01.2022 | 09:30 Редактор: Тодор Петров

Писателят Боян Бенев представи първия си научнофантастичен роман - "Едно".

"Работата ми е много разнообразна и се занимавам с много неща - от бизнес до образование. Исках да обединя всички тези леко несвързани неща. Идеята дойде още при издаването на предните книги през 2010/11 г., но конкретно книгата започна да се оформя преди 4 години. Самото писане отне две години, почти една година отнеха илюстрациите", обясни той в "България сутрин".

Основната идея на книгата е как би изглеждал нашият свят след 300-400 години и какви биха били предизвикателствата пред него, стана ясно от думите му.

"Предстои да минем през много промени и е необходимо да има фокус върху различна визия за достъпа до образованието като начин след това хората да имат равен достъп до възможности в живота. Този свят представя едно общество, в което хората имат сравнително равен достъп до образование", посочи Бенев.

Книгата е написана на английски език и е преведена на български. Бенев отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че преводът не е точно едно към едно, а има адаптирани аспекти.

Запитан защо след толкова много години в чужбина решава да се върне у нас, писателят отговори:

В България има много хубави възможности за развитие. Вече виждаме страхотни примери на компании от малък, среден и голям мащаб, които имат реализация на глобално ниво. Тази тенденция само ще се ускорява.

Боян Бенев има 15-годишен план да реализира още книги от поредицата и тя да стане седмология. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 2 години
Извинявай, драги, но съм убеден, че ти почти си нямаш представа как ще изглежда светът след тези стотин години! Почти както не е могъл да си представи днешния свят Мигел де Сервантес, пишейки "Дон Кихот"! Но житейските истини на неговия роман са живи и днес и можем да споделим тяхната мъдрост! Дано и в твоите произведения се запазят общочовешките добродетели и хуманността на интелекта! Сигнализирай за неуместен коментар