България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Група "Кикимора" атакува световната сцена с нов албума "Мръсни нокти"

Китаристът Николо Коцев с подробности в "България сутрин"

08.12.2021 | 09:16 Редактор: Тодор Петров

Група "Кикимора" отбелязва десетата си годишнина с нов албум - "Мръсни нокти". Той включва 11 песни на английски език. Актьорът Асен Блатечки взима участие в най-новото видео на групата.

"Влиза в ролята на лошо момче. Главният герой е наистина е лош човек, но накрая той получава своето възмездие", посочи в студиото на "България сутрин" Николо Коцев - основател на групата и най-успешният български китарист в чужбина.

Пред дни групата е изсвирила целия албум по време на клубно участие - нещо, което до момента музикантите са правили само в студио.

"Заснехме го доста добре и ще опитаме да създадем хубав видео продукт за интернет. Евентуално да получим покани за фестивали в чужбина. В България бях казал, че няма да правя студио, но нещата се завъртяха така, че започнах да го правя. Оказа се, че не мога да очаквам никаква помощ от строители и майстори, защото бяхме затворени. Трябваше да си го построя сам, ръцете ми бяха смазани и постоянно с боя под ноктите. Така се роди заглавието на албума", разказа Коцев.

И обясни пред Bulgaria ON AIR, че в албума се пее само на английски, тъй като концертната дейност у нас е секнала изведнъж, а групата е останала без ангажименти. Музикантите се надяват песните на английски да им отворят вратите за участия в други държави.

В албума има музикантски подход с доста сериозен реверанс към романтиката в рок музиката. Има няколко балади сред 11-те парчета на "Кикимора". Албумът е бил поискан от две чуждестранни звукозаписни компании - италианска и английска. Групата е избрала да го предостави на английската компания, а албумът е вече разпространен на световния пазар.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК