България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Трагедията на "Струма": Участък не отговарял на условията за наклон, завоят трябва да е по-малък

"Хората се заблуждават, че това е магистрала", каза съпредседателят на "Зелено движение" Борислав Сандов

23.11.2021 | 09:05 Редактор: Жаклина Иванова

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев пристигна в България заради тежката катастрофа на АМ "Струма". Две са основните версии, по които първоначално работят разследващите на трагедията с автобуса. В пламъците загинаха най-малко 45 души.  

"Този пътен участък не отговаря на условията за магистрала, поради което е с ограничение, различно от това на магистрала и с категоризация, различна от тази на магистрала. Той не отговаря на условия за наклон и един от завоите, като радиус, би трябвало да бъде по-малък", посочи съпредседателят на "Зелено движение" Борислав Сандов в ефира на "България сутрин".

Той каза, че участъкът се води скоростен път, който е трябвало да бъде част от магистрала "Струма". Сандов не изключи възможността скоростта да бъде причина за тежкия инцидент.

"Това е ужасен трагичен инцидент, довел до смъртта на много хора. Хората се заблуждават, че това е магистрала, а не е. Възможно е да си позволяват да шофират с по-висока скорост, така както на магистрала. И това всъщност да е довело до подобен инцидент", изтъкна съпредседателят на "Зелено движение" пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК