Заев пред Bulgaria ON AIR: Имало е взрив в автобуса, жертвите са на по 25-30 години

На този етап македонските власти не предвиждат паралелно разследване

23.11.2021 | 08:31 Редактор: Елеонора Танева

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев вече е в България заради адската катастрофа на "Струма". В интервю пред Bulgaria ON AIR министър-председателят заяви, че ще се срещне с оцелелите в трагедията седем души. Успял е да разговаря по телефона с един от настанените в "Пирогов". 

"Каза, че е чул експлозия. Той и другите шестима оцелели са счупили прозорците на автобуса и така са успели да се измъкнат и да се спасят. Жертвите в трагедията са млади хора на по 25-30 години, има и 12 деца. Трагедията е голяма", заяви Заев специално за "България сутрин".

На този етап не се предвижда македонските власти да провеждат паралелно разследване. 

"Имаме доверие на българските си колеги. Ако имат нужда от помощ, сме готови да им съдействаме в разследването. Сега най-важното е да видим как да помогнем на пострадалите", уточни Заев. 

След като се запознае на място със състоянието на ранените, премиерът на Северна Македония ще се срещне с българския си колега Стефан Янев. 

Заев е в България заедно с министрите на здравеопазването и на външните работи. Македонските власти вече информират близките на починалите.

Гледайте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК