България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Бразилейро" на Калин Вельов - самба, хаус, регетон и поп музика

Изпълнителят застана зад ваксинацията и "зелените сертификати"

11.11.2021 | 09:36 Редактор: Тодор Петров

Вълнуваща комбинация от самба, хаус, регетон и поп - това ни подарява певецът Калин Вельов с новата си песен "Бразилейро". Тя е част от международния му проект "Амазония".

"Бразилейро" на португалски означава бразилец, простичко. Текстът на всички песни от "Амазония" са написани от Лариса Франклин, която всъщност е хореограф, певица, текстописец. Тя е от Рио де Жанейро. Музиката е моя", разказа Вельов в "България сутрин".

"Най-интересното е колаборацията с DJ. Повече време ми отне да достигна до българските DJ, който е и музикален продуцент - Danny Slim", посочи още той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му са съвпаднали посоките, в които се движат, тъй като  "Амазония" се движи в регетон, афро-, латино стила. Това е пета студийно записана песен. Вельов очаква след година албумът да е завършен.

Клипът към новата му песен е снимат на Южното Черноморие. Екипът е наел яхта, с която два дни е обикалял заливи и плажове. 

Участващите в проекта "Амазония" артисти са 7-8. Зависи от сцената и момента на представянето. Музикално-танцувалният проект е отворен.

"Благодарение на масовата ваксинация и "зелените сертификати" хората по света вече мислят как да излязат от икономическата криза и вървят напред. Всички мои познати от останалата част на Европа казват, че животът вече тече и няма рестрикции. Там хората на 80-90% са ваксинирани, трябва да вървим по този път. Година-две ще забавим темпо, изоставаме", каза за финал Вельов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК