България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Манолова за "зеления сертификат", изборите и повишението на цените

От ефира на Bulgaria ON AIR тя призова както да се спре износът както на ток, така и на дървесина

26.10.2021 | 09:38 Редактор: Искра Ангелова

Съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова внесе в съда жалба срещу въвеждането на "зеления сертификат". Какво очаква от решението на съда?

"Зеленият сертификат" е дискриминационен и застрашава базови граждански права, като правото на труд, правото на мнение, правото на предвиждане. Така и не получихме отговор защо хората, които са прекарали болестта, но нямат PCR тест, няма да получат "зелен сертификат". В моя екип имаме представители на всички тези групи. Само двама можем да получим сертификати. По едно и също време боледуваха, аз се ваксинирах и имам сертификат", каза съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова в студиото на "България сутрин".

Тя поясни, че човек от екипа й си е направил антигенен тест и е прекарал вируса вкъщи.

"Трябва да чуем смислени аргументи защо хора. Очаквам здравните министри да чуе нашите аргументи, защото това създава проблеми не само на малкия бизнес, но и малки заведения, баничарници, сладкарници, които изобщо не могат да отворят. Бяхме във Видин, където 2 сестри от медицинско отделение да прекарали болестта и имат много антитела, но не могат да получат "зелен сертификат". Това ще застраши и по сериозен начин работата и на болничните заведения", добави Манолова.

И се надява, че здравният министър ще отмени заповедта, която убива малкия бизнес и дискриминира хората.

Съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" всъщност е известна и в платформата TikTok.

"Едно от видеата има 760 хиляди гледания. То е второто най-гледано видео. Тя е първият и единствен политик там. В TikTok качваме и видеа с добавена стойност, използваме забавните видеа, за да привлечем внимание към по-важните проблеми. Не е тайна, че младото поколение не е много политически ангажирано. Искам да помагам на обикновените хора, защото те заслужават", посочи Александър Карим Бубиа.

Манолова подчерта, че екипът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" е основно и главно от млади хора. 

"Те са креативни, позитивни, образовани и е чудесно, че се вълнуват от социалните проблеми. Расте едно поколение, на което спокойно може да поверим бъдещето си. Нашата партия и група има предизвикателството да бъде парламентарният омбудсман, който да отвоюва по-високи доходи за работещите доходи, по-високи пенсии, подкрепа за младите семейства. Извадихме 31 кризисни антимерки, които изпратихме в отворено писмо. Настояваме за пълно компенсиране за повишената цена на тока на малкия бизнес", добави тя.

По думите й тези 110 лв., които правителството обеща да отпусне, са недостатъчни.

"Очаква се повишаване на тока до 50%, парното ще скочи 100%, а природният скочи 5 пъти. Европейската комисия потвърди нашите искания от 5 искания, като каза "Финансова подкрпеа за домакинствата и фирмите". Призоваваме следващия кабинет да предложи отпадане на данъците върху ел. енергия и без ДДС върху битовите сметки на гражданите", категорична е Мая Манолова.

От ефира на Bulgaria ON AIR тя призова както да се спре износът както на ток, така и на дървесина.

Манолова отсече, че не искат постове в следващия парламент.

"Отговорност може да се носи и без да се заемат висши позиции. ИТН се провалиха като първа политическа сила да създат правителство на промяната", допълни тя.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК