България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Bulgaria ON AIR и Яна Данаилова в услуга на зрителите с "Линия "Здраве"

Конвенционалната медицина може да си сътрудничи с алтернативната, убеден е нутриционистът

27.09.2021 | 09:23 Редактор: Елеонора Танева

Как да съхраним здравето си в съвременния свят на високи технологии, индустриализирана храна, замърсени въздух, почви, води и непрестанен стрес? Отговорите на тези важни за физическото и психологическото ни здраве въпроси очакват зрителите в новото тематично здравно предаване "Линия "Здраве", което стартира в ефира на Bulgaria ON AIR. 

"В предаването представяме знанията и постиженията на конвенционалната медицина - с топ специалисти ще коментираме ключови заболявания, каква е тяхната превенция и модерните методи за лечение. Ще допълваме с холистично алтернативния подход, със заветите от стари времена как да лекуваме и съхраняваме здравето си чрез билки, със силата на добрата храна. Целта ни е не да противопоставяме, а обединяваме двата подхода", каза авторът и водещ на "Линия "Здраве" Яна Данаилова в студиото на "България сутрин".

Нутриционистът подчерта, че хората трябва да полагат грижи не само за физическото си здраве. 

"Здравето не е само физическо състояние. То засяга нашата психика, емоционалното ни състояние. Физическото благосъстояние се поддържа с добра храна и физическа активност. Но перманентното състояние на стрес ни гнети, пречи ни да живеем пълноценно. Това може да разболее човек. За да сме здрави, имаме нужда от активна почивка", уточни Яна Данаилова. 

Авторът на предаването "Линия "Здраве" подчерта, че ще запознава зрителите с добрите медицински практики, които показват как човешкият живот може да бъде спасен и удължен.

В първото предаване в неделя от 9:30 часа основна тема ще бъде раждането, тенденцията все повече жени да стават майки на по-късна възраст. Гост в студиото ще бъде проф. Костов - ръководител на "Майчин дом".

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Вземете Неделя Щонова! Сигнализирай за неуместен коментар