България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Малък, но много прост народ? Идва дядо Цар, след това неговият шофьор, след това - шоумен

"Кирил Петков е подкрепен и последван от овчици", сподели фотографът Веселин Боришев

22.09.2021 | 08:19 Редактор: Тодор Петров

В света на фотографията един обектив може да разкаже много повече отколкото думите. 

"Работата ми е да виждам всичко, повечето хора само гледат. Няма по-голяма сила от злобен човек с фотоапарат", сподели фотографът Веселин Боришев в студиото на "България сутрин".

За кадър, на който се вижда Кирил Петков, а фокус е детска играчка - овчица, фотографът обясни, че самото събитие е било замислено да бъде неформално.

"Опитаха се да го направят неформално, обаче, това им изигра много лоша шега. Защото е леко самодейно, както явно целият им проект. Не може ти да не си сериозен в начина, по който представяш какъвто и да е проект - на фона на овчици, детски играчки. Нормално е човек като мен да види подобно нещо и да вкара символика в него", разказа Боришев.

Фотографът посочи, че в общи линии може да го тълкуваме така - Петков е подкрепен и последван от овчици.

"Този проект съм го гледам преди 20 години. С послания за честност, почтеност. Говоря за Сакскобургготски, който 800 дни ни стрига като овчици. Виждам някакво дежавю постоянно", сподели събеседникът.

По думите му хората, които излизат, са нови, но сценаристите са стари.

"Ние сме малък, но за сметка на това - много прост народ. 20 години виждате какво се получава - ние разчитаме на поредните спасители непрекъснато. При нас няма някаква политическа система, която да бъде изразена. Просто идва дядо Цар, след това неговият шофьор, след това шоумен. Сега идват едни симпатични млади хора, които няма ляво и дясно", каза фотографът пред Bulgaria ON AIR.

Боришев обясни, че фоторепортеството е строго субективно, а тези истории, които разказва, са негови лични интерпретации, базирани на опита му. И добави, че често се е случвало да му забранят да снима.

"Забрана за снимане имахме последната година през управлението на Борисов. Набутвайки ни в новата сграда на парламента, те не ни забраняват на практика да снимаме, но правят снимането невъзможно", подчерта той. 

Фотографът каза, че в момента се чувства свободен да снима всичко, което пожелае, тъй като работи в независима медия. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 1
без име
преди 2 години
Израсла съм в изключително просто семейство и непрекъснати скандали за пари. Двата *** вместо да се образоват и създадат нормално семейство са се оженили млади и цял живот играят тото, бинго и се молят на господ...От малка не мога да понасям селянията на тези два *** и се чудя как може да са ме създали и да нямаме общо във вижданията си за живота и света. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
наказателен вот
преди 2 години
Народът ни не е ***, г-н Боришев! И за Царя и за следващите "месии", той гласува с отрицателен вот, наказвайки съществуващото управление! Но, мафиотските ни образования, които се наричат партии не искат да признаят това! Те нямат интерес да го признаят! Какво се знаеше за ИТН преди изборите? Нищо! Това беше наказателен вот срещу мафията ГЕРБ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
мдаааа....
преди 2 години
Все търсим новия месия, а той все не идва. Сигнализирай за неуместен коментар