България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ученици в София ще учат дистанционно заради ремонти в сградите?

Такава е ситуацията и във Френската гимназия

14.09.2021 | 08:40 Редактор: Жаклина Иванова

Онлайн обучение за някои ученици, но не заради пандемията, а заради ремонти. Такава е ситуацията около някои училища в София, включително и около Френската гимназия.

Родители изразиха своето недоволство, тъй като част от класовете ще учат в дистанционна форма. Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че това няма да бъде така, както и че ще бъде осигурена допълнителна сграда, където всички класове да учат в присъствена форма.

"Ако всички ученици учат присъствено през тази учебна година, ще бъдем удовлетворени. Основните ни притеснения са във връзка с това, че няма епидемиологична обстановка сега, която да налага дистанционно обучение. Ремонти има винаги. Не разбираме как това стана основание децата да не учат присъствено", сподели Мария Кръжова в ефира на "България сутрин".

"При Френската гимназия вървят две дейности - изгражда се изцяло нова сграда с физкултурен салон. На съществуващата сграда се извършват мерки за енергийна ефективност. Ремонтът е близък до основен, така че няма как да бъде извършен само в летните месеци. Направена е организация, при която се работи само на първия етаж. Дейностите ще продължат около един месец. Останалите дейности ще бъдат извършени напролет", обясни заместник-кметът по строителството инженер Ангел Джорков пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира, че засега няма да има санкции към изпълнителната фирма, тъй като строителството на новата сграда е в срок. А срокът е до лятото на следващата година.

Всички деца във Френската гимназия ще учат присъствено. Сградата ще бъде почистена и ще приеме учениците за първия учебен ден.

Вижте повече по темата във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК