България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Специални прожекции и много позитивни емоции ни очакват на "София Филм Фест"

"Ще бъдат връчени част от награди на фестивала", каза организаторът Светла Дамянова

09.09.2021 | 10:03 Редактор: Жаклина Иванова

Юбилейният 25-и международен филмов фестивал "София Филм Фест" продължава в златния месец септември. Мотото на есенното издание е "Срещни киното". Фестивалът ще се проведе от 14 до 30 септември.

"Имаме огромно желание да посрещнем специалните гости на фестивала. Това беше и целта ни - да разделим фестивала на две части. Започнахме през месец март ударно с изключително интересни конкурсни програми. Сега имаме възможност да връчим част от тези награди лично на техните притежатели", сподели организаторът на филмовия фестивал "София Филм Фест" Светла Дамянова в студиото на "България сутрин".

Тя посочи, че се продължава с традицията на "Sofia Summer Fest", както и че има специални прожекции.

"Сред тях е премиерата на "Жените наистина плачат". Едно от заглавията, които най-много се обсъждат. Режисьорите на продукцията ще представят с почти целия екип на филма своята творба пред българската публика. Това ще се случи един  ден след официалното откриване, което е предвидено за 14 септември", каза организаторът на филмовия фестивал.

И добави, че тогава ще бъдат връчени и специалните награди на "София Филм Фест". Дамянова сподели, че публиката обича киното, както и това да се среща с новите творци.

"Публиката обича предизвикателствата, провокациите. Всички харесваме да се срещаме с хората, които са създали продукциите. В срещите с тях виждаме начина, по който те работят", обясни организаторът на филмовия фестивал пред Bulgaria ON AIR.

Дамянова увери, че гарантират сигурността и спокойствието на зрителите, тъй като се спазват всички противоепидемични мерки. А киносалоните ще работят дори на 30% от своя капацитет за по-голяма безопасност.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК