България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Животът като сражение за MMA бойците Живко Стоименов и Владислав Кънчев

Подготовката за галавечерта на 11 септември е минала добре, споделиха те

01.09.2021 | 09:49 Редактор: Здравко Черкезов

MMA бойците Живко Стоименов и Владислав Кънчев се подготвят усилено за галавечерта на 11 септември. Кои ще бъдат техните съперници и как върви подготовката им?

"Подготовката мина доста добре, през последния месец наблягаме на спарингите. Тренираме с моя треньор и с моя дългогодишен спаринг партньор и приятел Владислав Кънчев. Отработихме тактики, кондиция, издръжливост. Останаха ни само последните 10 дни да влезем в категория", сподели Живко Стоименов в студиото на "България сутрин".

"Много добре ми мина подготовката. Много е хубаво, че организацията е професионална и ни даде възможност да тренираме повече време. От три месеца знаем за мачовете, което рядко се случва в България. Имахме време да се подготвим много добре", каза от своя страна Владислав Кънчев.

За MMA бойците е от изключителна важност да бъде превъзмогнат страхът от "големите имена", категоричен е Стоименов.

"В този спорт, ако някой каже, че няма колебание и страх, ще излъже. Въпросът е тези неща да ги превъзмогнеш и да излезеш да си свършиш работата. Ставал съм свидетел в съблекални преди мачове, всеки един боец таи някакъв страх у него", обясни MMA боецът.

На Живко Стоименов му предстои да се изправи на ринга на 11 септември срещу поляк, победил наскоро Георги Валентинов. Той се закани да вземе реванш за загубата на Валентинов.

"Има заряд в този двубой, има закачка аз да изляза да отмъстя. Задачата ми е доста тежка, затова говорих и със стария ми треньор и му казах: Минах през контузии, които на моменти ме разколебаваха, но в крайна сметка съм готов. Със сигурност смятам, че ще е победа", каза той.

Според Владислав Кънчев е огромен плюс, че мачовете ще се играят пред домашна публика в България.

"Чувстваме се домакини със сигурност", сподели MMA боецът пред Bulgaria ON AIR.

Двамата стават MMA бойци по призвание, а преди това са били футболисти.

"Ти си го имаш зародено още от дете – да искаш да се сражаваш. При мен винаги е било така от ранна възраст", посочи Стоименов. "Определено е така", съгласи се Кънчев. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК