България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Атанас Божилов преди големите битки в Шестата галавечер на SENSHI

Тренировките се провеждат при засилени мерки заради коронавируса

21.08.2020 | 09:36 Редактор: Виктория Гетова

Тази вечер в 20:00 ч в амфитеатъра в спортен комплекс "Камчия" започва шестото издание на елитната бойна верига SENSHI. Има представители от 8 държави - Англия, Франция, Германия, Румъния, Русия, Сърбия и България.

Българското участие включва 7 от най-добрите ни борци - сред тях са Драгомир Петров, Даниел Гетов, Петър Стойков, Николай Йоргов, Богдан Шуманов, Едуард Алексенян и Атанас Божилов.

Един от най-класните български кикбоксьори през последните години - Атанас Божилов, ще се изправи за втори път срещу Алин Кинпан от Румъния

"В първия двубой го победих, надявам се и във втория да го победя. Мисля, че е по-подготвен, но и аз съм тренирал достатъчно добре", заяви Божилов в в ефира на "България сутрин".

Той обясни, че пандемията е била тежък период за всички спортисти, като това се е отразило на начина на трениране.

"Вълнувах се до последно, постоянно сменях категориите, променяха ми 3-4 съперници. Всички спортисти са много доволни, че могат да покажат това, на което са способни", добави Божилов за Bulgaria ON AIR.

Кикбоксьорът ще се бие под открито небе за първи път. Той отбеляза, че е бил част от лагера и преди, но взима участие в битките чак сега.

Повече от 600 каратисти от 14 държави се включват в най-големия международен тренировъчен лагер по карате киокушин в комплекса "Камчия". Спортистите взимат участие с изключителен ентусиазъм в тренировките, тъй като пандемията обърка изцяло спортния календар от началото на годината.

Според повечето участници провеждането на 14-ия Международен летен лагер по киокушин "Камчия 2020" показва колко силен е духът на бойците и как те са успели да се справят с подобно предизвикателство.

Лагерът се провежда при засилени мерки. Всички чужди спортисти са с направени PCR тестове при влизане в страната. Тренировките са на открито, като се спазва социална дистанция, предаде авторът и водещ на предаването "Boec.bg" Десислава Джерманска.

В Камчия се проведе и Световната купа на KWU за младежи. Тази година нямаше категории, а във финалистите се отличиха и български спортисти. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК