България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Книги под завивките": Как влогъри вдъхновяват младите да четат

Подробности от Темз Арабаджиева и Антон Биров

24.08.2021 | 10:20 Редактор: Искра Ангелова

С проекта "Книги под завивките" PR специалистът Темз Арабаджиева и журналистът Антон Биров предизвикват младите да четат. А подкастът "Първа страница" стартира наскоро - той е за личности с вдъхновяващи истории. Сред тях са Георги Тошев, Иво Иванов и Виктория, която представи България на "Евровизия".

"Идеята беше моя, исках да канализирам творческия хъс на Антон да снима разни неща, когато аз най-малко очаквам и когато най-малко искам. Решихме да обединим общините ни интереси - книгите и неговата страст към снимането, в един влог "Книги под завивките", каза Темз Арабаджиева в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ той съществува вече 4 години.

"Не сме много регулярни в него, защото обичаме да експериментираме във форматите. В този влог решихме да споделяме за книгите, които са ни направили впечатление. Издават се много книги в България и човек много трудно може да се ориентира понякога, ако не следи твърде тясно пазара. Много хубави книги остават незабелязани", допълни тя.

Двамата са двойка и в живота.

"Замислихме се къде хората четат най-много. Решихме, че всички четем вечер преди лягане или поне се опитваме. Затова решихме, че "под завивките" е най-правилното място", коментира PR специалистът.

Антон Биров подчерта, че има две групи от хора - едните следят повече какво препоръчва тя, а другите - какво препоръчва той.

"С нея имаме много различни вкусове за книги. Аз чета повече жанр "Литература". Чудесно е също така, че нашите вкусове започнаха да се преплитат. Хората се осмеляват да излязат извън границите на своя вкус и да опитат нещо ново", добави той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Двойката призна, че са фенове на традиционното чете.

"Млади хора, които са под 18 години, ни пишат, че благодарение на нас са открили някоя книга или са започнали да четат. Чувствали сме се най-благодарни в тези случаи", добави Арабаджиева.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК