България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българи отвяха конкуренцията на сръбското рали Борско-Браничевски

Даниел Попов и Ангел Башкехайов с впечатляваща победа

19.08.2021 | 09:27 Редактор: Тодор Петров

Даниел Попов и Ангел Башкехайов спечелиха сръбското рали Борско-Браничевски. Двамата победиха по категоричен начин, след като бяха най-бързи във всички 12 специални етапа. На финала Попов и Башкехайов завършиха с аванс от близо 4 минути след другия български екипаж - Никола Мишев и Петър Сивов.

"В предходното състезание с доста висока скорост напуснахме трасето и катастрофирахме. За щастие успяхме да възстановим автомобила и малко неочаквано за нас спечелихме всички етапи и състезанието. Екипът ни работи денонощно, за да възстановим автомобила след катастрофата", сподели Попов в "България сутрин".

"Успяхме да запазим концентрация в състезанието. Когато водиш с толкова голяма преднина, едно от най-важните неща е да не се отпуснеш и да допуснеш грешка, която води до проблеми", каза на свой ред Башкехайов пред Bulgaria ON AIR.

По думите на двамата състезанието е било в нетипичен формат - с доста по-разтегната програма и отсечки в три дни. Имало е повече време за почивка и е било вълнуващо и интересно.

"В Сърбия не са на организационно ниво на каквото сме тук, но се наблюдава огромно желание в тях и атмосферата винаги е страхотна", отбеляза Даниел Попов.

Двамата не са имали притеснения, бързо са се уверили, че всичко с автомобила им е наред. Състезават се като екипаж от края на 2017 г. По думите им един автомобилен състезател трябва да е спокоен и концентриран през цялото време.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Браво!!!
преди 2 години
Браво на нашите!!! И занапред все да имат победи!!!! Сигнализирай за неуместен коментар