България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

650 км в планината с портрет на Левски: Как Апостола е символ на свободата и днес?

"Левски е човек, който е бил винаги свободен, и именно той ще ми помогне да открия своята свобода", сподели Боян Ченешев

16.08.2021 | 08:08 Редактор: Жаклина Иванова

650-километрово пътешествие по билото на Стара планина предприе 32-годишният Боян Ченешев. Той изминава маршрута с портрет на Васил Левски на гърба си.

"Не е никак лесно и е доста амбициозно. Бих казал, че това трасе - Ком- Емине е доста популярен сред хората, които обичат планината и обичат да правят такива преходи. Това ми беше първият преход в живота. За първи път хващам щеки. За мен беше едно изключително приключение и предизвикателство", сподели Боян Ченешев в ефира на "България сутрин".

Той каза, че е избрал именно този маршрут, защото е един от най-популярните и би му дал това, от което има нужда, а именно - да избяга от ежедневието си и да направи нещо, което да го накара да се почувства отново жив.

"Понякога влизаме в една рутина, от която е трудно да излезеш. Приех това приключение като спасение. Това е нещо, което е непознато за мен", добави Ченешев, като обясни, че заради пандемията всеки гледа да бъде повече време вкъщи.

По думите му една от причините да осъществи този маршрут е именно да преоткрие себе си. А относно това защо е носел портрет на Апостола на гърба си, той сподели, че причината е чувството за свобода.

"Мислех, че това ще ми даде някакъв рестарт. исках да открия своята вътрешна свобода, исках да преоткрия себе си, понеже бях попаднал в рутина. Загубих вътрешната си свобода. Реших, че с този преход ще успея да открия себе си и вътрешната си свобода. Портретът на Левски реших да взема, защото вярвам, че той ще ми донесе успех и мотивация, които ще ме накарат да не се откажа и да стигна докрай. Левски е човек, който е бил винаги свободен, и именно той ще ми помогне да открия своята свобода", каза още спортистът.

Той разказа, че портретът е дело на Човекът без име, който го е нарисувал специално за този преход.

"Портретът е уникален сам по себе си. Всеки, който желае, може да притежава такъв в дома си", сподели още Ченешев пред Bulgaria ON AIR.

"Портретът ми дава сила. Всеки път, когато го погледна, имам чувството, че мога да направя всичко, което желая", коментира още той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК