България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Бунт или стил е начинът на обличане на депутатите?

"Добре е да се ползват български дизайнери, облекло, което подпомага родната индустрия", смята Милена Хлебарова

09.08.2021 | 09:33 Редактор: Десислава Атанасова

Председателят на Народното събрание Ива Митева направи забележка за скъсаните дънки на депутата от "Има Такъв народ" Филип Станев. Как се обличат народните избраници, може ли и защо се нарушава протоколът?

Естествено, че това не е мястото, където трябва да се ходи с такъв тип облекло, но всеки сам избира как иска да се презентира пред народа и колегите си. Това заяви в "България сутрин" Милена Хлебарова, топ експерт по етикет и протокол. 

"Не мога да се чувствам обидена от човек, който носи дънки като моите. Той (Филип Станев) много добре разбра, че това не е бунтът, който искаше да покаже на останалите или ако иска да прави бунтове, то не трябва вербално, през облеклото", категорична е Хлебарова. 

И допълни, че облеклото трябва да бъде съгласно правилника на НС.

"Всъщност всеки може да се облича както желае, стига да е в унисон с деловия тон на неговата работа", обясни тя.

И направи сравнение между начина на обличане на председателите на НС - Цецка Цачева, Цвета Караянчева и Ива Митева.

"Градация. Те отиват на работа, те се обличат за работа. Трябва да знаят, че всички ги гледат, наблюдават ги и ако техният външен вид е вдъхновяващ, ще имат последователи, дали са идеята, че освен дами и председатели на НС, са и модни икони", отбеляза още експертът по етикет и протокол.

И посочи, че е най-добре да се обличат с дрехи на български дизайнери.

"Харесвам по-семплия начин на обличане, не толкова скъпите неща. Добре е да се ползват български дизайнери, облекло, което подпомага родната индустрия", смята Хлебарова. 

И посочи къде е границата.

"Етикетът е задължителен. Но първите 7 години са важни, когато те липсват, е много трудно. НС е институция и трябва да бъде уважавана. Когато човек попадне на такова място, трябва да се следват правилата", подчерта експертът. 

Хлебарова коментира и стила на обличане на Мая Манолова.

"Има си нейна линия. Когато беше в БСП наблягаше повече на розови и червените краски. Тя се води повече от модата, отколкото от цвета на партиите", каза тя.

При по-артистичните личности също трябва да има граници, обясни експертът. 

"Обличането на делови дрехи е част от тяхната работа. Ако не го разберат в началото, ще си носят последствията до края. Трябва да имат стилист или имиджмейкър. Не всеки от тях ги знае тези неща, но ако ги научат - ще бъде добре за тях", подчерта Хлебарова. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 година
Летящата козила е пример за неадекватност Сигнализирай за неуместен коментар