България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Адв. Марковски: Разпитът на Борисов е необичаен, явно целите са други

Подобни сигнали нямат никаква юридическа стойност, категоричен е той

16.07.2021 | 09:18 Редактор: Тодор Петров

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер на страната - Бойко Борисов, бе разпитан вчера в Главна дирекция "Национална полиция" по 3 сигнала в периода 2009-2012 г. Имат ли давност подобни сигнали?

"Давност имат престъпленията, извършени по действащия Наказателен кодекс. Има разумни срокове за извършване на разследване и проверка. Случилото се с Борисов, да бъде призован по сигнали с такава давност, е необичайно", заяви адвокат Димитър Марковски в ефира на "България сутрин"

Той е категоричен, че подобни сигнали нямат никаква юридическа стойност. Недопустимо е да се пресъздават със слухове твърдения за извършени престъпления, настоя адв. Марковски.

"Ако е имало данни за извършени престъпления, е следвало да бъдат събирани доказателства и да се върви по досъдебно производство. Да се привиква Борисов след толкова години, това означава, че има някакви други цели", каза още юристът пред Bulgaria ON AIR.

"В последния момент да се търсят решения имунитетът на народния представител да бъде снет, това е необичайно съвпадение на обстоятелства. Като че ли имат някакви цели извън законодателството", посочи Марковски, но добави, че в случая не може да се говори за уронване на престижа на Борисов.

"Г-н Борисов си има своите права и задължения като човек, който е призован като свидетел. Има право на защитник, той си е организирал защита с квалифициран колега. Няма нищо незаконно при извикването на Борисов. Сроковете, които са изтекли от заявените събития, са малко необичайни, но този анализ може да бъде направен и от самия г-н Борисов", коментира още адв. Марковски.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 2 месеца
Има ***,които ломотят идиотии,все едно,че не живеят в България.Що ли като видя някои физиономии,се сещам кого защитават.Цял свят видя шкафчета,гардироби и още много завзето,но да оставим това на новата прокуратура да си свърши работата. Сигнализирай за неуместен коментар