Люта защита на Борисов пред полицията, Стъки сравни Радев с Лукашенко (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мирослав Найденов: Сигналите са абсурдни, в действие е репресивна машина

15.07.2021 | 13:40 Редактор: Тодор Петров

Разпитаха бившия министър-председател Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ беше извикан да даде сведения в Главна дирекция "Национална полиция". 

Борисов беше посрещнат от симпатизанти и членове на ГЕРБ. На влизане експремиерът не каза какво очаква от разпита. 

Привърженици на ГЕРБ обаче се обявиха срещу разпита, който определиха като "акция за унижение на най-успешния премиер". 

"Само затова, че България е член на ЕС, необратимо се случва този преврат и днес е финалът на мръсотията му, изпълнен с чалгаджии, изпълзели от бордеи", настоя бившият депутат от ГЕРБ Спас Гърневски.

"Ако така ще се решават политическите битки, ако така ще се саморазправят управляващи – ние се превръщаме в Беларус и Румен Радев спокойно можем да го наречем българския Лукашенко", заяви Станислав Недков – Стъки, който бе сред протестиращите.

А журналист от Беларус неочаквано се оказа в епицентъра на протестното недоволство. Стигна се до напрежение, размяна на реплики и намеса на полицията.

Разпитът на бившия премиер продължи по-малко от час. На излизане Борисов беше посрещнат от нови аплодисменти – по неговите думи те са неорганизирани. Сведения дал по сигнали за първия му мандат на министър-председател. 

"Изключително професионално отношение на колегите. За съжаление и по трите сигнала, където давах сведения – всичките са, че някой нещо чул, че някой когато правил крос нещо говорил и това са от 2009 до 2012 г. За заплаха, че някой ще го ям", обясни Борисов.

По два от сигналите в понеделник е бил разпитван и ексминистър от същия кабинет на Борисов – Мирослав Найденов.

"Има сигнал от трето лице, че е чул, че е заплашван. Това е абсурд! Другият сигнал е още по-абсурден – от лице, което се издирва повече от 10 години от Интерпол", каза Найденов. 

Лицето, издирвано с червена бюлетина, по информация на Bulgaria ON AIR e Иван Танев – Универсалния, син на друг бивш земеделски министър - Георги Танев. Танев-младши подава идентичен сигнал за заплаха към трето лице от експремиера – само че по интернет. Третият сигнал остава неизвестен.

"Възможно е от понеделник, откакто са разпитали днес като са видели, че двата сигнала не вършат нищо, да са пуснали трети сигнал. Не го изключвам. С тази репресивна машина, която в момента се опитват да респектират... Това е абсолютно безобразие!", заяви Найденов.

Бившият министър не изключва той и Борисов да бъдат извикани отново на разпит в Националната полиция.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
0 rate up comment rate down comment 0
Илиев
преди 2 години
Миро,Стъки,дебелото Гърне от Пловдив,вземи единият,удари другият.Всички тези "сърцати" защитници,ще забравят телефона на Борисов скоро,когато той ще е г-н никой.Някой си Стъки "президент"!? Мисля,че непримиримият демократ и патриот,Йоло Денев,също ще "тръгне" към "Дондуков"-2! Столът е един и той ще е за още един мандат на доказалият се президент на България,Румен Радев! Сигнализирай за неуместен коментар
4
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
3
0 rate up comment rate down comment 0
хахах :Д
преди 2 години
"Люта" трябва да е в кавички. :Д Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 5
Читател
преди 2 години
Слави "преби" като дърто куче пожарникаря,който тича като кьорав по улиците и студията да реве за да го съжалят. Боко ми прилича на пенсиониран,проскубан лъв от цирка,натирен,непотребен,да върви на майната си. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 4
Българка
преди 2 години
За затвора е този, какво толкова го разпитват... Научи половин България да краде. Трябва да се намерят смели хора и да го тикнат е затвора, където му е мястото Сигнализирай за неуместен коментар