България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Героите на ринга Кристиян Дойчев и Николай Йоргов: Дисциплина и постоянство

Двамата спечелиха титли от първото по рода си Европейско първенство на Професионалната лига на Световния киокушин съюз

15.07.2021 | 09:20 Редактор: Тодор Петров

Българските бойци Кристиян Дойчев и Николай Йоргов спечелиха европейски титли от първото по рода си Европейско първенство на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. 

"Пътят винаги е труден, минахме през тежка подготовка. Това, което го правим в залата, успяхме да го приложим на ринга и победихме и двамата", сподели Николай Йоргов в студиото на "България сутрин".

Той е вицесветовен шампион по карате и по муайтай. Има 7 професионални срещи на ринга, в които е допуснал само една загуба.

"Преодоляваш загубата, изправяш се по-силен и мислиш напред. Това е процес, в който човек се учи цял живот. Най-важни са дисциплината и уважението. Самодисциплина и постоянство, няма как да научиш всичко за един-два дни. Учи се във времето и е необходимо постоянство всеки ден. За да се поддържа постоянството е нужна дисциплина", посочи Йоргов.

Двамата с Кристиян Дойчев са категорични са, че шампионският характер се изгражда по време на тренировките. 

"Емоцията е доста голяма, когато чуеш толкова българи да скандират името ти и да споделят успеха с теб. Чувството е неописуемо! И двамата успяхме да зарадваме с титли всички българи, които ни подкрепиха. Най-важното е винаги да мислиш единствено за победа и да постигнеш най-доброто от себе си", каза Дойчев пред Bulgaria ON AIR.

През годините той се е класирал на второ място на Световно първенство по карате киокушин, ставал е и няколко пъти европейски шампион за мъже и за юноши. Тренирал е и бокс доста години, има второ място на Европейско първенство.

Двамата не се чувстват в сянката на другите спортисти и казват, че бойните спортове набират все по-голям интерес и се развиват. И Йоргов, и Дойчев не биха се пуснали в ММА боевете. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК