България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Музикалният театър с първо издание на Софийския фестивал във Военната академия

Той ще се проведе на специално изградена нова сцена, посочи Марияна Арсенова

23.06.2021 | 09:33 Редактор: Юлия Христова

Първото издание на Софийския фестивал на Музикалния театър се открива на 25 юни. Той ще се проведе на специално изградена нова сцена в Парк "Военна академия". 

Сцената се строи специално за фестивала, огромна благодарност към ръководството на Военната академия. Разстоянието до залата на закрито при лошо време е 50 метра. Мястото е изключително красиво. От две години имаме идеята за този фестивал. Това каза в студиото на "България сутрин" директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова. 

Тя уточни, че е бил планиран като по-мащабно събитие, но тази година ще има своето първо издание със съдействието на Столичната община.

"Това е сцена, на която ще се даде възможност да се изявят театри, операта. Мюзикълът "Клетниците" ще бъде излъчен специално в рамките на фестивала. Ще гостува и мюзикълът "Коса", както и много други в наситената програма", заяви още гостът в студиото.

Тя подчерта, че все още преминаванията през границите са трудни, но международно участие все пак ще има.

"Догодина се надяваме мащабността да бъде разширена", допълни Марияна Арсенова. 

"Децата с огромно удоволствие посещаваха детските ни заглавия, надяваме се и тази година да е така. Все повече млада публика идва на нашите класически заглавия. Това са нашите заглавия, с които залите се препълваха преди пандемията. През март всички колеги, които искаха, бяха ваксинирани. Работихме при абсолютно всички спазвания на условията. Държавата ни подкрепи финансово, за което сме благодарни. В тази обстановка сме фабрика за щастие и смятам, че продукцията ни е точно такава. Надяваме се новият сезон да е по-близо до нормалността", каза още тя.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК