България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Да инвестираш в бъдещето: Всичко за взаимните фондове

Българското население не е свикнало да инвестира в такива, каза Наталия Петрова

26.05.2021 | 12:00 Редактор: Юлия Христова

Благотворителна изложба "Деца помагат на деца“ събира малки художници навръх 1 юни - в името на развитието на младите талантливи деца на България. Тя се организира от най-голямото небанково управляващо дружество в България "Конкорд Асет Мениджмънт“.

Благотворителната изложба отваря врати на 30 май и ще продължи до 1 юни включително, могат да ни посещават всички, които искат да подкрепят благотворителната кауза. Малките художници са от 145-то СОУ в столицата. Изложбата ще е в сградата на ВУЗФ, в специално пригодено фоайе. Това каза за "България сутрин" изпълнителният директор на "Конкорд Асет Мениджмънт“ Наталия Петрова.

Малките художници са от 5 и 6 клас.

"Инвестициите във финанси е инвестиция в бъдещето. Българското население не е свикнало да инвестира във взаимни фондове", каза тя за Bulgaria ON AIR.

Според нея американците инвестират в такъв тип продукти и така заделят за по-голяма покупка или пътешествие.

"Месечно инвестирате колкото може да заделите от вашите доходи. Инвестициите се свързват с големи суми пари, но това не е задължително. Не избирате точно определения момент, в който да инвестирате", посочи още Наталия Петрова.

От думите ѝ стана ясно, че инвестиращият няма ангажимент да следи какво се случва на финансовите пазари.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК