България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нов сериал ни връща 40 години назад

Коментар на продуцента и режисьор Илиян Джевелеков и актрисата Лора Христова

28.04.2021 | 10:00 Редактор: Искра Ангелова

Какво е да живееш в две различни исторически времена? "Порталът" – така се казва новият български сериал, събрал млади таланти и известни актьори в един интересен и вълнуващ сюжет.

"Човек е така устроен, че човек е един и същ, но времето е коренно различно. Нямаме основно послание в сериала, избягваме този въпрос, защото сме съсредоточени върху това да има интересен продукт, интересна игра на ума, която е пътуване между настоящето и 40 години назад. Време, което не изглежда много, но е съвсем различна епоха", каза продуцентът и режисьор Илиян Джевелеков в студиото на "България сутрин".

Актрисата Лора Христова, която участва в сериала, не е била родена тогава, но пък сподели, че е за нея е било изключително интересно да разбере повече за тази епоха.

"Разпитвах роднини, приятели, които имат пресни спомени", коментира тя пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

А Джевелеков допълни, че е респектиран от самите актьори, които са на различна възраст.

"Всеки гори и иска да работи, всички са много щастливи. Те дават повече от себе си, когато им се предлага нещо, което не е клише. А в самия сериал има пътешественик, който е от 79-а, а през 2019 година той вижда съвсем различни неща, които го шокират", категоричен е режисьорът.

В "Порталът" Лора играе певица и посочи, че за ролята си е "откраднала" от наши и чужди изпълнители.

"Аз самата обожавам музиката, както и персонажът ми - Мина. Това е нейната страст. Имахме много допирни точки с нея", допълни Лора Христова.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК