България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Депутати от ДБ и БСП: Няма да подкрепим никаква кандидатура на ГЕРБ за премиер

Борисов не трябва да присъства в управлението, смятат Владислав Панев и Иван Иванов

15.04.2021 | 09:19 Редактор: Никола Симеонов

Днес се провежда първото заседание на новото Народно събрание.

"Не очаквам пълен мандат на това правителство, но колкото и да е дълъг той, трябва да изпълни мисията си - промяна в манталитета на управление, да преодолеем 12 години обществени поръчки под масата, еврофондове на приближени лица", заяви депутатът от "Демократична България" Владислав Панев пред България сутрин.

Заедно с Иван Иванов от БСП той коментира предизвикателства пред новия парламент и кандидатурата на ГЕРБ за министър-председател.

"Без да коментирам личността на Даниел Митов - докато ГЕРБ е на власт, няма как Борисов да не дърпа конците. Тоест, няма как да подкрепим това предложение", категоричен е Панев.

"Нашата основна цел е ГЕРБ да не присъства в управлението. Доколкото приоритетите на политически сили съвпадат, ние ще подкрепяме различните политики", добави Иван Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че от БСП ще предложат само зам.-председател на парламента, биха подкрепили фигура от "Има такъв народ". 

"За зам.-председател на Народното събрание ще предложим ген. Атанасов. Председател е добре да предложат някоя от водещите политически партии", каза още Панев. 

Той заяви, че още днес ДБ ще предложат промени в Конституцията, готови са с кабинет, ако дойде техният ред и добави, че "ако няма воля", е по-добре да се отиде на предсрочни избори.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
ей чалгар още няколко дни ви останаха Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
Правилно. И още по-малко на този смешен Митов. Що не се кандидатира пак Борисов или Дончев? Защото знаят, че нямат шанс и не искат да се излагат. Набутаха го този. Сигнализирай за неуместен коментар