Какъв политически сценарий ни очаква и кой ще бъде главният герой?

Коментар на сценаристите Александър Чобанов и Христо Раянов

14.04.2021 | 09:27 Редактор: Искра Ангелова

Освен официалните резултати от парламентарните избори, седмица и половина по-късно все още не знаем какво се случва и гадаем – готови ли са и какви кабинети ще предложат партиите, когато им бъде връчен мандата от президента. Политическият съспенс е в пиковата си форма и вниманието е изцяло е приковано в бъдещите депутати. Как ще се развие сценарият?

"Надявам се да е някой по-симпатичен, да не е сапунена опера, която няма край. Винаги има съспенс, но в една добра история залогът е винаги ключовият фактор. В този сюжет кой е залогът е по-интересно, защото някои партии започнаха да говорят за разпределяне на дадени неща", каза сценаристът Александър Чобанов в студиото на "България сутрин".

Неговият колега - Христо Раянов, пък смята, че този сериал все още не е започнал и не му знаем жанра. 

"Имаме половината актьорски състав, който ни е добре известен. И другата половина, с която не знаеш какво ще се случи. Нови лица, нови сюжети. Най-големият конфликт ще бъде кой да бъде главният герой, защото има доста кандидати. На върха е много по-широко, ако си сам. Притеснява ме, че последните седмици чувам призиви за заедност, братство, но чисто сценарно лишава зрителите от интерес. Ако няма конфликт- няма добра история", допълни той пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

"От една страна казват, че мълчанието е злато, но от друга страна не съм сигурен, че е така, защото това са хора, които получават доста голям процент от гласовете на българските гласоподаватели. Трябва да се поеме отговорност. Тук е големият съспенс - дали новите партии ще поемат отговорност и ще влязат в остър сблъсък. В този момент ми изглежда удобно да се мълчи", коментира Чобанов.

Раянов сравни мълчанието на Слави Трифонов с един от героите в класическия роман "Шогун".

"Политическата тактика на героя беше да мълчи и да изчаква. Интересно е как ще се развият нещата, защото виждам много паралели между романа и настоящата ситуация", посочи сценаристът.

Според Александър Чобанов, Борисов се опитва да запази водеща роля, но по думите му доста силни антагонисти са се появили на сцената и ще има сблъсък.

"Чисто драматургично ДПС не представляват интерес, чисто процентно - също. Партията би могла да наклони везните в едната или в другата полза, ако ги разделим на "новаци" и "стари кучета", добави Чобанов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Георги
преди 2 години
С такива сценаристи, нищо чудно че българските кино и тв продукции са под всякаква критика. Единият е по анцуг За Бога!!! Има значително по-компетентни хора, които могат да разнищят ситуацията, нямаме нужда от тези т.н. сценаристи "мамини" детенца. И не говоря за тия дърти политолози, които пълнят ефира в изборните нощи като Андрей Райчев, който е толкова *** колкото и нагъл. Пробвайте да извикате студент по политология за анализ следващия път. Сигнализирай за неуместен коментар