Експерти: Срамен провал за БСП, "Има такъв народ" обра протестния вот

Коментар на Валентин Кардамски и доц. Антоний Гълъбов

05.04.2021 | 08:45 Редактор: Жаклина Иванова

Ще се съюзят ли новите политически формации с ГЕРБ след парламентарните избори?

"Победи протестният вот, защото той разбърка играта. Може да кажем кой е категоричният губещ. БСП е истинският губещ, защото това не е погром, това дори не позор, това е срам за резултата на партията. Никога тя не е била трета. Нинова не успя да стане това, за което беше избрана - да обедини протестния вот, левите в България, и да образува фронт срещу това правителство", заяви в студиото на "България сутрин" журналистът Валентин Кардамски. 

Той добави, че е странно защо Корнелия Нинова в момента не е подала оставка. 

"Има такъв народ" обра протестния вот. За Слави не гласуваха всички тези, които виждат в него бъдещия управленец на България. Гласува онези, които са разочаровани от статуквото - това са ГЕРБ, БСП и ДПС", допълни той.

Журналистът посочи, че всички, които преди преди 4 години са гласували за БСП, сега гласуваха категорично срещу Нинова, както и че партията е изпаднала в тежка изолация. 

"Независимо от политическото време, БСП винаги е била някаква алтернатива. Това, което се случва в момента, е учебникарски провал, какъвто не сме виждали в България години, това е буквално затриване на БСП", коментира Кардамски в ефира на Bulgaria ON AIR

"На тези избори имаме образа на българското общество, такова каквото е в момента. Ние нямаме обща идея, която да ни обединява. Имаме представително излъчване на политически субекти. Промяната е в ход, но няма да се реализира чрез нов политически субект", сподели коментира политологът доц. Антоний Гълъбов. 

По думите му политиците продължиха да говорят по между си, а не с избирателите.

"Протестите в момента са в отпуск заради Ковид-19 и изборите. Те ще се възобновят с пълна сила, ако гражданите не са доволни от това, което бъде съставено като правителство. Ако новите формации се съюзят с ГЕРБ, това ще е техният край", допълни Кардамски.

Доц. Гълъбов е категоричен, че най-лошият сценарий е да влезем в институционална криза.

"Важно е да имаме работещи институции. Бързи избори няма да променят резултатите. Партиите и коалициите трябва да разбират добре, че трябва да постигнат съгласие", коментира още той.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
2 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 6 месеца
Страшен провал. Голям шамар. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 6 месеца
Срам- несрам, такова е положението Сигнализирай за неуместен коментар