България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Технократи" трансформира детското любопитство в реални умения

Ивайло Бонев посочи как новите технологии стават интересни и забавни за децата

02.04.2021 | 08:12 Редактор: Десислава Атанасова

Технологиите промениха начина, по който всички живеем, общуваме, учим и творим, и именно технологиите, имат вече своето място в образователния път на всеки. В "Технократи" използват естественото състояние на детския ум, а именно – изобретателност, любопитство и въображение и го трансформират в знания и реални умения. 

Програмите са насочени към деца и младежи, обхващат наука, технологии и изкуства. В студиото на "България сутрин" Ивайло Бонев от академията показа иновативни методи и реализирани продукти на деца от дигиталното училище.

"Това е вятърна турбина, която задвижва въздуха. Най-важно е да запазим любопитството при децата. Имаме различни инструменти, с които генерираме електричество", обясни Бонев пред водещия Мирослав Димитров.

Учене чрез дискусия, игри и задаване на въпроси - това е важен аспект от работата на академията.

"Изключително забавен процес, който пречупваме през примери и игри. В процеса на работа виждаме нова гледна точка от децата. Първото, на което ни учат, е как от всяко нещо да направят пакост. Младият необременен ум задава много интересни въпроси. Най-ценното което научихме - учител да казва "не знам", въпреки че знае отговор. Това създава усещане, че не е нормално някой да знае всичко", заяви Бонев в ефира на Bulgaria ON AIR.

В Технократи показват на децата знанията за земята, в която живеем и ролята, която имаме в този процес.

Бонев обясни и че в IT сферата момичета също имат много талант в тази сфера, въпреки че е общоприето да се занимават повече момчета с това. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК