България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В капана на снега: Хижари блокираха пътя след "Бояна"

Разказват, че отсечките към хижите не се разчистват качествено от години

19.03.2021 | 09:44 Редактор: Никола Симеонов

Хижари блокираха пътят между кв. "Бояна" и "Златните мостове" на Витоша. Причината - по думите им, от години пътят не се почиства качествено при снеговалеж и това създава сериозни затруднения на бизнеса им. 

"Сигнализираме вече трета година. Това не се търпи, не си вършат качествено работата, имат допотопна техника", заяви един от хижарите в "България сутрин".

"От "Офелиите" пътят е ужасен. Горе има ски училища, по 200-300 деца се качват всеки ден - взимаме ги със собствените си коли, за да ги качваме. Блокирахме пътя, защото това вече не се търпи. Има още 5,6 хижи, които въобще не са достъпни. Започват да чистят едва след като натрупа 1, 2 метра сняг. Нямат нафта, свършва им бензинът. Нито познават пътя, нито могат да карат", каза от своя страна член от екипа на хижа "Горски дом".

"Пътят, който е за хижа "Момина скала", въобще не се почиства. Говорих веднъж с един от общината и той каза, че това не било главен път. Какво означава това? Багерът минава, но не спуска ножа да почисти", разказаха от бистро "Златните мостове" пред Bulgaria ON AIR.

Протестиращите споделят, че има нанесени щети върху дейността им - отказани резервации, защото хората не могат да се качат. Недоволните се заканиха, че ще останат там и ще блокират пътя, докато не дойде някой от Столичната община. 

Гледайте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
Планина си е това, а в планината има сняг.. Сигнализирай за неуместен коментар