България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Оазисът Занзибар и Ковид-19: Вирус може и да има, маски и притеснение - не

Приливът на туристи расте колосално, заяви екскурзоводът Северина Маркова

24.02.2021 | 10:02 Редактор: Радостина Димитрова

Ковид-19 може и да има, но населението на Занзибар е изключително спокойно и масово маски не се носят. Това заяви екскурзоводът Северина Маркова в ефира на "България сутрин".

Заварихме я в препълнен автобус, където нито един пътник не използваше лични предпазни средства.

"Много е интересна ситуацията, тук съм поне месец и половина. От България, Румъния, Полша има интерес към дестинацията. Най-вероятно няма как да няма Ковид-19, но дали заради времето, дали заради витамините, хора с маски не съм виждала, не съм имала и досег до болни хора", разказа Северина и беше категорична, че приливът на туристи расте колосално.

"След като почина вицепрезидентът (бел. ред. - след инфекция от Ковид-19), голяма част от туристите вече се разхождат с маски, което преди не беше така. На качване и на слизане от ферибота ти мерят температурата, иначе не се ходи с маски и в градския транспорт", каза още екскурзоводът пред Bulgaria ON AIR.

"Имаше изявление на президента, който каза така: "дали ще починат от рак, Ковид-19, инфаркт - аз не мога да затворя Танзания, защото хората ще умрат от глад". Най-вероятно е под натиск. Хората живеят изключително свободно и не ходят с маски, не ходят да си правят изследвания. Не знам кой е донесъл вируса, но местното население е спокойно", отбеляза Северина.

По думите ѝ може би нивото на медицината не е толкова добро, но болниците изглеждали чисти, а кардиологичният кабинет, в който тя е била, е бил със съвременна апаратура.

"Просто президентът се грижи за населението си. Той каза: Аз и народът ми няма да участваме в тази политическа и икономическа война, изтъкна екскурзоводът.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 3 години