Руски милиардер издъхна в Занзибар, повторил го Ковид-19

Сосин беше на 53 години

24.12.2020 | 21:38 Редактор: Искра Ангелова
Руски милиардер издъхна в Занзибар, повторил го Ковид-19

Бившият съсобственик на търговските вериги OBI и "Старик Хоттабич", милиардерът Игор Сосин почина в съня си в Занзибар, пише вестник "Взгляд".

Сосин беше на 53 години. По предварителна информация сърцето му е спряло, докато е спял. Бизнесмените Александър Соркин и Михаил Фридман помагат за доставянето на тялото на Сосин в Русия и организацията на погребение. Според НТВ Сосин щял да се раздели със съпругата си Инна. В Занзибар той почивал с дъщеря си Таисия и друго познато момиче. Бизнесменът планирал да отпразнува Нова година там. Съпругата на Сосин беше на почивка на Бахамите. След като научила за смъртта на съпруга си, тя отлетяла за Москва.

Дъщерята на Сосин подозира, че баща ѝ може да е прекарал повторно коронавируса. Предната вечер той загубил обоняние и вдигнал температура. Момичето казало на приятелите и роднините си в Татарстан за това. Сега обаче тя е недостъпна за коментар, пише "Комсомолская правда".

През март Сосин беше приет в болницата в Комунарка с положителен тест за коронавирус. През 2016 г. синът му Егор, който призна за жестокото убийство на майка си, беше изпратен на принудително лечение. Според експертизата младежът не трябва да отговаря за действията си поради хронично психично разстройство.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
Зюганов
преди 3 години
Интересно е завещанието му.Всичките му пари отиват в Левски-София. Сигнализирай за неуместен коментар