България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българката, завела дело срещу Тръмп: Злодеянията му не трябва да бъдат забравяни

Международният анализатор Ивета Чернева с коментар за смяната на властта в САЩ

20.01.2021 | 08:28 Редактор: Ралица Братанова

Краят на ерата Тръмп настъпи. В своето прощално президентско обръщение към нацията той се сбогува със своите избиратели и с всички американци. Тръмп отбеляза, че е бил първият американски президент, който не е започвал нови войни.

ма един нов военен конфликт и изтеглил ли е наистина войниците? Видяхме какво се случи с генерал Солеймани. Бихте ли казали, че това е пацифистично? Аз не бих. Това беше на ръба да вкара Америка във военен конфликт с Иран", коментира международният анализатор Ивета Чернева в "България сутрин".

Тя посочи, че всъщност Тръмп не е изтеглил войските от Ирак обратно в САЩ, а просто ги е преместил в Саудитска Арабия.

Според нея добрите икономическите резултати в САЩ  по време на управлението на Тръмп са били в резултат на стари политики на Обама.

"На икономическите политики винаги им трябват няколко години, за да се усети ефект", допълни тя.

Ивета Чернева е работила за Обама като сенатор по няколко закона. Сега българката е завела дело срещу Тръмп за 1 долар. Причината е свободата на словото.

"Бях финалист за комисар на ООН и бях спряна чрез неправомерни мерки. Внесох дело срещу Тръмп за един долар - срещу кръга на Тръмп. Той си отива, но това не означава, че всички негови злодеяния трябва да бъдат забравени", сподели тя.

По думите ѝ новият президент на САЩ е класически демократ.

"Очаквам Байдън да снижи реториката. Военно присъствие и военни интервенции, когато наистина се налага. Ще бъде твърд срещу Русия и Турция, ще опита да изблъска външните влияния. Ще премахне рестрикциите към различните държави", обясни тя.

Според нея позицията на демократите към Балканите ще бъде за интегриране на Северна Македония в НАТО и ЕС, а отношенията с Европа ще бъдат подобрени, но не и същите, каквито са били преди години.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
4 rate up comment rate down comment 0
Траян
преди 3 години
Президент Д Тръмп бе най дейният президент в цялата история на САЩ....Той разбърка картите на корумпирани кариеристи и пишман"демократи". За съжаление направи и някои грешки?... Опита се да бъде независим,това което еврейското лоби в Америка не можа да му прости.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 1
Bill
преди 3 години
Само като разбрах че е работила в адмистрациаята на *** обама (не заслужава главна буква) разбрах сто за *** е и тя.След като не вижда истината какво направи ТRUMP за 4 години този *** Чернева носи червени комунистически очила.Жалко че такива *** им дават работа на такива места.Няма отърване от *** те са по целият свят.Жалко,МAGA Сигнализирай за неуместен коментар