България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

На пазара е втората част от приключенията на Кало Змея

Историята с елемент на мистерия се превръща в приключенски екшън

04.11.2020 | 09:20 Редактор: Тодор Петров

На книжния пазар вече е втората част от трилогията за Кало Змея. Измина година от първите приключения, следва си абсолютно логичния път, сподели авторът на книжката Милен Хальов.

"Започва като обикновена история с елемент на мистерия. Намесват се все повече чудновати създания от българската митология, пречупени през моята призма. Тази мистерия се превръща в приключенски екшън, който не те пуска до края", разкри в "България сутрин" писателят и преподавател на рисуване.

Авторът на "Кало Змея" не скри, че е очаквал първата книжка да получи толкова голямо одобрение и да се харесва. Възрастните също са били запленени от историята и изненадващите обрати. 

"Не може да разбереш какво стои зад гнева на тийнейджърите. В книгата това е изследвано много внимателно. Като педагог гледам да стоя настрана от това, което правя. Имам огромна отговорност към децата и техните родители, която прераства в нещо много особено - да не ядосаш родителите. В книгите гледам да има нещо провокативно - да може децата да ахнат", каза още Хальов.

По думите му образът на Кало става все по-познат. Самият той иска всички да знаят за него. А децата се познавали в грешките, които прави Кало, смята авторът.

"Фантастичните чудовища са абсолютно необходими. Те те разсейват от истинските чудовища. Едно фантастично чудовище може да бъде победено или използвано като пример. Истинските чудовища трябва да ги приемеш и преглътнеш. Без измислени чудовища светът би бил много страшен", каза Милен Хальов пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК