България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кошмарен трафик и висок риск от инциденти в Нови Искър

"Ситуацията е страшно утежнена", алармира Тихомир Василев

15.10.2020 | 09:14 Редактор: Тодор Петров

Протест в Нови Искър срещу огромните задръствания и трудното придвижване в района след старта на ремонта на северната дъга на Околовръстния път на София. Протестиращите поискаха да бъде поета отговорност за образуващите се тапи както на тангентата, така по стария път между "Требич" и "Илиянци". 

Натоварено е и "Ломско шосе". ТИР-ове са изкъртили бариерата на жп прелеза в кв. "Кумарица" и се създават множество предпоставки за инциденти кола. Блокиран на моменти е и градският транспорт.

"Ситуацията е страшно утежнена. Бариерите са автоматични и ТИР, който заседне в средата на жп прелеза, при всяко спускане на бариерата, когато идва влак, тя се чупи. Машинистът на влака няма как да разбере, че има превозно средство на жп прелеза", обясни активистът Тихомир Василев пред Bulgaria ON AIR. 

И добави, че от представител на АПИ на място са разбрали, че дори не е направен одит за пътна безопасност, за да бъде отклонен пътят на тежките камиони. Според Василев случващото се е безобразие.

"Липсва очертана пешеходна пътека, както и на другите два ъгъла. А съпътстващата такава не отговаря на стандарта, тъй като липсват доста части от нея. Хората се страхуват, че ще се стигне до инцидент с фатален край", посочи Василев в "България сутрин". 

"Местният кмет е трябвало да вземе отношение, той не е поискал този одит. Отново някой не си е свършил работата и за всичко това плащат с нерви и пари хората в Нови Искър, а и не само те", категоричен бе активистът от "Изправисе.БГ".

От АПИ са се ангажирали ремонтните дейности да приключат до края на месеца. А според Василев светофарна уредба би утежнила положението. Трябвало да има човек от "Пътна полиция", който да регулира движението при конфликтна ситуация.

Вижте повече по темата във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Фастер
преди 3 години
Отмъщават си за бунта срещу тъпите минетки!Това е!Докато не вържеме някой от апи на бариерата или на някой тир отпред и да го разходиме по дефилето на първа линия ,нещата няма да се оправят!Тия от апи са абсолютни престъпници и разбират само от брутален отпор и действия!Еми ще ги получат! Сигнализирай за неуместен коментар