Мащабен ремонт затваря част от Околовръстното в София

Въвежда се временна организация на движението

13.10.2020 | 07:03 Редактор: Тодор Петров
Мащабен ремонт затваря част от Околовръстното в София

От днес стартира ремонтът на два участъка от Северната дъга на Oколовръстния път в София. Общата им дължина е 3,8 км. 

Заради ремонтните дейности от днес се въвежда временна организация на движението, а същинските строителни дейности започват от сряда, 14 октомври, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Заради ремонтните работи движението в двата участъка ще бъде спряно. 

Първият участък е след пътния възел със Северната скоростна тангента при 6-ия километър и е до кръстовището за с. Мировяне и кв. "Требич". Втората отсечка, която ще се ремонтира, е след кръстовището с второкласния път Нови Искър – Своге – Мездра и завършва преди кръстовището с ул. "Хаджи Димитър" в Нови Искър. 

Трафикът за Своге ще преминава по бул. "Рожен" в София, през кв. "Требич" и Нови Искър. За тежкотоварните автомобили, движещи се по околовръстния път, е предвиден обходен маршрут през ул. "Чепинско шосе" в София и Северната скоростна тангента. 

В двата участъка на Северната дъга на Околовръстното ще бъде извършена цялостна подмяна на пътната настилка, ремонт на съоръженията, подобряване на отводняването, подмяна на пътните знаци и полагане на нова хоризонтална маркировка. Очаква се ремонтните дейности да приключат до началото на зимния сезон.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК