Стотици в Русе откъснати от града заради ремонти

Строителните дейности по булевард "Трети март" създават неудобства на работещите

12.10.2020 | 14:30 Редактор: Тодор Петров

Недоволство в квартал в Русе заради ремонтни дейности. Жителите, заедно със стотици работници от Западната промишлена зона, се оказаха откъснати от града. 

Те няма как да се придвижват заради строителните дейности по булевард "Трети март" и затварянето на опасния Сарайски мост.

Една от живущите в района работи на смени и е принудена, както и останалите си съкварталци, да върви пеш. Минава със страх под рушащия се мост, през жп линии и храсти. Осветление в района няма. 

Хората са притеснени, защото наближава зимата. Заради ремонта няма и градски транспорт.

"Става тъмно и все по-малък денят, и там е невъзможно за минаване, невъзможно. Трябва да отидеш до магазина да пазаруваш, трябва да минеш отдолу", разказва русенецът Ангел Томов.

Фирмите в промишлената зона търсят алтернатива за работниците си. 

"Всички работодатели са се превърнали в транспортьори. Вместо да си гледам своята работа, съм принудена в случая да организирам транспорт за работниците си, иначе те нямат никакъв шанс да дойдат на работа изобщо", споделя управителят на шивашка фабрика в Русе Даниела Симеонова.

От общината обещаха да вземат мерки. 

"Предвиждаме да осветим пешеходната пътека, която е под моста, да я разчистим. Това ще се случи до края на деня", заяви заместник-кметът по строителство Магдалина Илиева.

Ремонтът на моста трябва да приключи най-късно до четири месеца.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 0
Дочо Барабата
преди 3 години
"Що не са го почнали лятото?"....Щото не им трябваше време да се разберат колко е "рестото" и къде се дава!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Трябва да приключи до 4 месеца? Ами то това е цялата зима! Егати безобразниците! Що не са го почнали лятото? Сигнализирай за неуместен коментар