България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Студенти на протест: Превзела ни е корупция, искаме предсрочни избори

Мотивира ни това, че няма резултат вече толкова време, посочиха те

15.10.2020 | 08:39 Редактор: Юлия Христова

99-ят ден на недоволство започна още от сутринта с протест на студентите. Той се провежда пред сградата на Софийския университет. За протеста е уведомена Столичната община. 

Недоволството е сред студенти от няколко висши училища. Организаторите съобщиха, че не е предвидена блокада на ключовото кръстовище пред Софийския университет.

Носят транспаранти с надпис "оставка" на няколко езика.

"Излизаме с мотиви за оставка и искане за предсрочни избори. Ние с голяма част от хората сме се запознали в Триъгълника на властта. Случи се спонтанно протестът и излязохме пред СУ", разказаха част от протестиращите студенти.

"Мотивира ни това, че няма резултат вече толкова време. Решихме да се легитимираме и като студенти и имаме ясно изразена позиция", посочиха още те. 

Бъдещите висшисти бяха категорични, че ги е грижа за бъдещето на България. По думите им в момента сме в тунел и нещата не изглеждали никак розови. 

"Корупцията, която ни е превзела, разяжда нещата отвътре. Нямаме амбиции да приличаме на друг студентски протест, засега организацията ни е  добра. Акцията, която е спонтанна е с идея да събере студенти от различни факултети и университети", казаха още студентите за Bulgaria ON AIR.

Според тях младите и образованите хора не искали тези управляващи и управление на държавата по този начин. Надписите с искане за оставка са на трите официални езика на ЕС. 

"Надяваме се те да започнат да работят една идея по-бързо. Основно сме се събрали от Юридическия факултет на СУ, но има и студенти от други факултети и университети", посочиха още протестиращите.

Вижте повече по темата във видеата: 

Снимка: Виктор Борисов, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Нямат ли уроци за учене Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Студентите ще сменят емигрантите ни. Поемат щафетата. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
popa
преди 3 години
БРАВО ДЕЦА ! Бъдещето е ваше и вие имате най-голямо право да определяте неговото направление! Без борба няма прогрес! ОТ СЪРЦЕ ВИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ И СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
Комсомолци се наричат а не студенти. Ако това е нивото на "вишистите" няма шанс да се пребори корупцияата следващите 40 години... Сигнализирай за неуместен коментар