България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Филмът "Пасажери" обрисува портрет на човека от Северозапада

"Не се спекулира с бедността по най-стандартен начин", каза продуцентът на лентата Галина Тонева

12.10.2020 | 10:25 Редактор: Ивет Арабова

Ако искате да разберете какъв е определен човек, тръгнете с него на пътешествие. Словата на Марк Твен попадат в десетката на кино пътешествието, наречено "Пасажери", което вчера зрителите на София филм фест изживяха премиерно. Оправда ли се рискът с включването на обикновени герои от Северозапада? 

"Филмът се хареса. Това е документален филм, направен със способите на игрално кино. Разказът е поетичен, но героите са реални хора. Не се спекулира с бедността по най-стандартен и клиширан начин, а откриваме в тези герои достойнството им", разказа продуцентът на филма "Пасажери" - Галина Тонева в студиото на "България сутрин".

"Пустиняци" е друг неин филм, който засяга отново тази тематика.

"Здравко и Цветан Драгневи са режисьори на "Пасажери". Има част от героите в "Пустиняци", но под друг ъгъл. Филмът е сниман повече от 3 снимачни дни, това е къртовски труд", отбеляза Тонева.

И добави, че вероятно филмът ще бъде качен в някоя платформа, за да могат зрителите да му се насладят при евентуално затваряне на киносалоните.

"Отговаряме на новите условия на Американската киноакадемия за "Оскар"-ите. Филмът вече може да бъде представен в надпреварата. Тази година са изменени правилата, тъй като много от фестивалите се проведоха онлайн", сподели продуцентът на филма в ефира на Bulgaria ON AIR. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бесен
преди 3 години
"Северозапада??????Не ви ли е срам???? Там градовете си имат имена.Умирате от кеф да обезличите този район, защо ли????" Сигнализирай за неуместен коментар