България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Евродепутат: Сами трябва да си решим проблемите, ЕС не казва кой да управлява

Няма никакъв риск от спиране на евросредствата, увери Андрей Ковачев

09.10.2020 | 09:03 Редактор: Тодор Петров

Европа изразява дълбоко съжаление за случващото се в България и принципите на правовата държава. Тези думи, плюс солидарност, излъчиха като официално послание европейските депутати, които вчера приеха с 358 гласа "за" посветената на страната ни резолюция.

"Важното е какво е позитивното за България. Позитивно е да има дебат за ефективна борба с корупцията, да има реформи, които да доведат до ефективни присъди, чувството за справедливост да бъде задоволено. Нашите проблеми трябва да ги решим в България. ЕС не е централизирана държава, която да казва кой да управлява и кой да си подаде оставката. Това се случва на демократични избори през март", коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев в "България сутрин".

Докладът на Европейската комисия, който по думите му е критичен, но обективен, трябва да бъде изпълняван, категоричен е евродепутатът. Няма никакъв риск от спиране на евросредствата, увери той и настоя, че България е сред страните, които подкрепят Многогодишната финансова рамка и Фондът за възстановяване да бъдат обвързани с оценката за върховенството на закона.

"Да се говори, че има риск за България, когато България сама иска да бъде оценявана и този критерий да бъде включен във финансовите инструменти на ЕС, не виждам никакъв смисъл", заяви Ковачев пред Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът е на мнение, че не сме "ранени" по отношение на нашата легитимност, въпреки желанието на социалистите да покажат, че има проблем в ЕНП и България да бъде прикачена към Полша и Унгария.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Чудя се защо европейските граждани плащат милиарди евро на тази безсмислица, наречена Европарламент! Сигнализирай за неуместен коментар