Резолюцията на ЕП не била нещо, което трябва да взимаме под внимание

Изброява куп неща, които не трябва да бъдат задължителни, смята Александър Сабанов

08.10.2020 | 21:35 Редактор: Ралица Братанова

Европейският парламент одобри резолюцията за България с 358 гласа "за", 277 – "против" и 56 "въздържали се". Евродепутатите призовават за пълно и безусловно зачитане на европейските ценности.

Парламентът изразява съжаление относно "значителното влошаване" по отношение на зачитането на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права.

"Тази резолюция не я намирам като нещо, което трябва да е под вниманието на българските граждани. Изложихме се пред европейците, изложиха се и някои от тях", заяви депутатът от ВМРО Александър Сабанов в "Денят ON AIR".

По думите му резолюцията изброява куп неща, които не били верни и не трябва да бъдат задължителни. Той допълни, че няма нищо лошо да се затегнат мерките за харченето на евросредства.

"Европейските средства не се раздават. Те минават по Закона за обществените поръчки. Всичко си върви по процедури. Всеки, който не спечели, няма как да е доволен", коментира Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него тези поръчки трябва да бъдат изпълнявани от малки местни фирми, за да имат хляб, а задаващата се криза ще удари първо тях.

Междувременно депутатите отхвърлиха ветото на президента Радев върху част от промените в Изборния кодекс.

"От ден първи ВМРО е против от машинното гласуване. Съгласихме се, защото това е вариантът, който е консенсусен", допълни Сабанов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК