България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Воля срещу затлъстяването: Да свалиш 20 кг и да станеш фитнес инструктор

Историята на музиканта Джулиъс Селести 

05.10.2020 | 09:45 Редактор: Тодор Петров

България остава на едно от челните места в Европа по брой на хората с наднормено тегло - около 60% от общото население.

В битка на волята с излишните килограми музикантът Джулиъс Селести свали 20 кг с тренировки. Той засне трансформацията си в уеб сериал. Вече са излезли два епизода, а третият ще се появи в интернет утре.

"В началото на година си казах "аз ще се променя". Заради ограничителните мерки загубих целия си прогрес. Имах помощта на няколко души. Реших, че видът ми ще е основен приоритет. Проблемът е, че повечето хора работим седнали зад компютри. Със заседяването килограмите се качват с времето", разказа той пред Bulgaria ON AIR.

Музикантът смята, че заснемането на промянта му е било допълнителна мотивация за него, тъй като по този начин гарантира отчетност и няма опция за провал.

"Целта беше за 8 седмици да сваля 10 килограма, което не е толкова екстремно, но промени целия ми вид. Много се радвам на първите кадри, където си личи моето затлъстяване и че не съм във форма. Смях се доста на себе си, влязох в карикатурна игра със себе си, но това прави тематиката много по-лесна за приемане", 

Джулиъс е убеден, че задължително в тренировъчния процес трябва да има силов елемент и аеробна тренировка, за да накараш тялото ти да гори мазнини.

В крайна сметка той толкова много се е запалил по тренировките, че става фитнес инструктор. А музиката в момента е оставил на заден план.

"Основният ми фокус е да се преобразя и да помагам и на други хора да го направят", отбеляза гостът в студиото на "България сутрин".

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК