България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Тестват целия персонал в 107 ОУ, директорът получил 4 заявления за онлайн обучение

Това се случва, след като трима учители дадоха положителни проби за коронавирус

21.09.2020 | 09:02 Редактор: Георги Камарашев

Седмица след първия звънец столично училище затвори заради учители с Ковид-19. Стана ясно, че трима учители от 107 ОУ са с коронавирус. То затвори врати днес за дезинфекция.

"Колегите ми са добре. На 17 септември единият колега се е почувствал зле. За втория случай разбрахме на 19 септември, след това разбрахме и за трети случай. Общо взето и тримата колеги в момента се чувстват добре", заяви директорът на 107 ОУ "Хан Крум" Данко Калапиш в ефира на "България сутрин".

По думите му 4 класа са под карантина от днес до 2 октомври.

"Обучението ще протече в т. нар. електронна среда. Не мисля, че има голяма драма с обучението на децата в този вариант, целият втори срок премина виртуално. Днес ще направим тестове на целия педагогически и непедагогически състав. Дете ще бъде след тествано само ако лекар прецени", обясни още Калапиш пред Bulgaria ON AIR.

Директорът каза още, че от вчера се обмислят варианти как ще се процедира, ако има още положителни случаи на коронавирусна инфекция. Той сподели, че е възможно да се премине изцяло в онлайн режим, но изрази надежда да не се стига дотам.

"Днес сме обявили деня за неучебен, но присъствен в електронна среда. Предвидили сме извършване на дейности със забавен характер за децата. В реална среда не може да има обучение, тъй като има изискване за 48 ч. дезинфекция. Всички ученици ще бъдат ангажирани с някакви дейност в електронна среда. Към момента имам получени 4 заявления за преминаване към онлайн обучение", допълни Калапиш.

Той подчерта, че дезинфекцията в училище е задължителна. Меренето на температурата не било възможно на всички ученици, защото децата били много. 

"Тези учители са били заразени преди първия учебен ден. Категорично вирусоносителят не е дете. Неразположението датира от 14-и следобед", обясни още директорът.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години