България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Майчинството добавяло класа към играта на Цвети Пиронкова

В битка за полуфиналите тя ще се изправи срещу бившата номер 1 в света Серина Уилямс

09.09.2020 | 09:00 Редактор: Ралица Братанова

За първи път в кариерата си българката Цветана Пирокова е на четвъртфинала на турнира US Open. В битка за полуфиналите тя ще се изправи срещу бившата номер 1 в света и носителка на 23 титли от Големия шлем - Серина Уилямс. 

Очаква се мачът да започне в 19:00 часа българско време. Самият форум в женската му част беше наречен "Турнирът на майките", тъй като част от участничките също имат деца.

Бившият спортен директор на Федерацията по тенис - Пресиян Коев, коментира в "България сутрин", че успехите на Цвети са били малко очаквани.

"Когато загуби мачбол в последения сет срещу Ализе Корни, много хора си казаха, че това е краят. Точно там тя извади резервен резервоар с гориво. Човешките възможности не знаят предел и майчинството добавя класа към играта на Цвети", категоричен бе той.

Коев отбеляза, че благодарение на защитения ранкинг Цвети има възможност да играе 3 години след последния си турнир.

"На корта ще играят 3 майки. Физическо е предизвикателство, но чисто ментално, казва го и Пиронкова, това ти дава нова енергия", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Бившият спортен директор на Федерацията по тенис бе категоричен, че за да може един спортист да играе на такова ниво, лишенията са изключително големи. Според него в следващия мач Цвети физически няма да бъде най-добрата си форма, но това на 100% важи и за Серина.

"Ние трябва да знаем, че Цвети има всички предпоставки за добро представяне. При Серина има психологически товар - големият рекорд, който тя гони", каза още Коев.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
За съжаление Серина ще я отвее Сигнализирай за неуместен коментар