Приказката в Ню Йорк продължава: Цвети е на 1/4-финал срещу Серина!

Пиронкова победи драматично, но напълно заслужено Ализе Корне с 6:4, 6:7, 6:3

07.09.2020 | 23:37 Редактор: Тодор Петров

Цветана Пиронкова продължава с феноменалното си представяне на US Open, след като в драматичен 3-сетов мач отстрани французойката Ализе Корне и се класира на 1/4-финал! Там Цвети ще се изправи на централния корт срещу американката Серина Уилямс в битка за място на полуфиналите.

"Невероятно е, нереално! Бях много изтощена в края на мача, трябваше просто да продължа да се боря. Не усещах толкова голямо напрежение психологически. Опитах се да бъда по-агресивна, защото във втория сет разиграванията станаха много дълги. Щастлива съм, че се получи. Серина е завършен шампион, очаквам с нетърпение този мач. Сега просто искам да вляза в ледената вана и да се отдам на дълга почивка", сподели с насълзени очи развълнуваната Цвети Пиронкова веднага след грандиозната победа.

 

В първия сет Пиронкова показа по-убедителна игра и закономерно спечели частта с 6:4. Пловдивчанката като цяло бе по-агресивната тенисистка на корта, допусна повече непредизвикани грешки, но и повече уинъри. Във втория сет Цвети пропусна мачбол и ѝ се наложи да играе тайбрек, в който допусна леки грешки и загуби.

В решителната трета част българката показа спокойствие, по-здрави нерви, атакуващ стил на игра и в крайна сметка постигна ценен пробив за 5:3. Цвети не остави абсолютно никакви шансове на Корне на свой сервис и подпечата мястото си на 1/4-финала срещу голямата шампионка Серина Уилямс. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Браво на прекрасното момиче! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Хайде Цвети с ъдредоточи се и бай баба Серина ! Да и покажеш колко велики са българките !!! Успех! Сигнализирай за неуместен коментар