Майката на Цвети Пиронкова: Направи добра подготовка, това е връх!

Според Маги Малеева връщането на корта след майчинство не е за всеки

08.09.2020 | 18:35 Редактор: Ивет Арабова

За първи път в кариерата си българката Цветана Пирокова е на четвъртфинала на турнира US Open. В битка за полуфиналите тя ще се изправи срещу бившата номер 1 в света и носителка на 23 титли от Големия шлем - Серина Уилямс. 

Историческият пробив на US Open идва след тригодишна пауза, през която Цвети се беше посветила на майчинството. Минути след мача, тя не успя да спре сълзите си, когато стана дума за двегодишния ѝ син.  Пътят до голямото завръщане на корта е бил изпълнен с много усилия, труд и лишения, коментира майката на Пиронкова. 

"Добра подготовка направи и явно резултатите показват това. Смятам, че това е връх, защото реализира това, което може", каза майката на Цвети - Радосвета Пиронкова.

В родния Пловдив също се гордеят с успеха на Пиронкова. Класирането на четвъртфинал в турнир от Големия шлем е изключително постижение – смята една от най-успешните българки в тениса Магдалена Малеева, самата тя майка на три деца. Бившата №4 в света е категорична - връщането на корта след майчинство не е за всеки. 

"Според мен е почти невъзможно, аз не знам Цвети колко време ще успее това да го прави и кой ще гледа детето, как ще успява да пътува без него или със него. Логистиката е страшно трудна. Може би ще успее да го направи за известно време, но ще е трудно. Това, което знам е, че много се е колебала дали да играе този турнир. Когато спря да играе аз останах с впечатлението, че няма никакво желание да играе пак", коментира Магдалена Малеева.

Независимо от обективните трудности майките на тенис корта стават все повече. Самата Серина Уилямс също се завърна на тенис корта след майчинство. Победата на Цвети Пиронкова ѝ носи 430 точки за световната ранглиста и 425 000 долара от наградния фонд.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК