България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бонев: Кой не си е свършил работата по инфраструктурата на метрото?

Преди време имаше много повече автобуси и трамваи, припомни той

20.08.2020 | 08:41 Редактор: Юлия Христова

Столичната община поставя допълнителни стъпала на входовете на метростанции в София с цел те да служат като диги срещу наводняването им. Такива диги вече са поставени пред стълбите на НДК и новата станция на бул. "България", която трябва да бъде пусната в експлоатация до края на месеца. Гражданската организация "Спаси София" сигнализира за допълнителното повдигане и циментиране на входовете на метрото и се противопостави на тези действия.

За мен тези обещания, няма почти никакви съмнения, са гасене на пожар и търсене на изход от ситуация като наводненията. Явно, който е смятал шахтите, не ги е сметнал както трябва. Това каза в "България сутрин" независимият общински съветник Борис Бонев.

Той даде пример с Париж, където имало огромни отводнители, за да не прескача водата.

"Възниква въпросът кой не си е свършил работата инфраструктурата да не може да поема големи количества вода от валежи. При положение, че това е новопроектирана метростанция. Очевидно е, че това е недобро решение, грозно, пречи на хората с двигателни затруднения", подчерта Бонев. 

Според него един от мотивите за това инфраструктурно решение е, че е евтино.

"Метрото е изключителна система - гръбнакът на транспортната система в София, но само то няма как да реши проблемите с наземния градски транспорт. Преди време имаше много повече автобуси, трамваи. В други градове, когато се пусне метро, не се съкращават коли на градския транспорт. В София концепцията за това, че автобуси и трамваи возят пътуващите до метрото не е ясна", допълни той за Bulgaria ON AIR. 

"МВР се скатаваше в последните дни, допусна напрежение пред Румънското посолство. Протестите са протести, за да предизвикват неудобство. Така е по цял свят. Баста!", заяви Бонев.

Той коментира и скандала с обществената поръчка за осветлението на София.

"Подготвили сме информация за броя на глобите на фирмите, които отговарят за осветлението в столицата. Очевидно е, че имаме проблеми с него, дори в централни улици като "Съборна", където то не работеше само преди няколко дни. Тази поръчка е неаргументирана. Няма анализ и ще настояваме за прекратяване ѝ и с прозрачност да бъде пуснат нов търг с нормална цена", допълни общинският съветник.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това е поредна издънка, но за съжаление като че ли вече претръпнахме. Не очакваме нищо повече и не ни прави впечатление. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
popa
преди 3 години
Има нещо гнило в София!!!! И това е управлението на КАЛИНКИТЕ ! Чудно защо големите отводнителни скари които се поставят на шахтите в цяла западна Европа при нас липсват. Кой как е изчислявал водните обеми не е ясно,но е ясно,че не са сметнати качествено.И дали за икономия която да отиде в нечие чекмедже или за дострояване на нечия вила! Когато те управляват бандити започваш да се съмняваш във всичко!!!! Сигнализирай за неуместен коментар