Напрежение заради поставянето на диги срещу наводненията в метрото

Ще затрудни ли това хората в инвалидни колички?

19.08.2020 | 19:38 Редактор: Юлия Христова

Столичната община поставя допълнителни стъпала на входовете на метростанции в София с цел те да служат като диги срещу наводняването им. Такива диги вече са поставени пред стълбите на НДК и новата станция на бул. "България", която трябва да бъде пусната в експлоатация до края на месеца.

Гражданската организация "Спаси София" сигнализира за допълнителното повдигане и циментиране на входовете на метрото и се противопостави на тези действия.  

Новоизградените стъпала са пречка за майките като Ангелина. Често асансьорите за подлезите не работят и единствен вариант остават стълбите и ескалаторите. В подобен случай Ангелина споделя, че не би използвала метрото.

Изпълнителният директор на "Метрополитен София“ инженер Стоян Братоев коментира пред Bulgaria ON AIR, че съоръженията все още не са завършени. Предстои да се изградят рампи с парапет в посока към тротоара, така че да не е опасно за пешеходците. Подобни конструкции ще има само на някои входове на метрото, където е нужно повдигане на нивото на тротоара.

Междувременно днес стана ясно, че третият лъч на метрото от "Красно село" до бул. "Патриарх Евтимий“ предстои да бъде пуснат другата седмица. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК