България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво е политическото бъдеще на страната?

Коментар от евродепутата Асим Адемов и политическия анализатор Слави Василев

07.08.2020 | 09:30 Редактор: Ралица Братанова

След коалиционния съвет на управляващите и заявката им, че правителството ще остане на власт, 29-ият ден на протести в страната бе белязан от бурно недоволство. А през нощта служители на МВР проведоха акция за запазване на обществения ред и премахнаха всички палаткови лагери в столицата.

"Консолидацията на властта е факт, но гражданското недоволство и желание за промяна ще се прояви още по-силно довечера на площада, ако не - идните дни. Защото хората повече не могат да търпят това", коментира политическият анализатор Слави Василев в "България сутрин"

На пресконференцията на ГЕРБ, която се проведе в "София Тех Парк", евродепутатът Асим Адемов се спря и разговаря с протестиращите.

"За мен не беше трудно да се спра към нашите съграждани. Преминавайки покрай тях, ми стана мъчно, след като видях толкова гняв и злоба в очите им и ми се прииска да усетя откъде извира това нещо", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, когато има желание, диалогът между властта и протестиращите е възможен. Той бе категоричен, че от ГЕРБ не подкрепят агресията срещу журналисти и граждани.

Според анализатора Слави Василев, малко политици се осмеляват да говорят с протестиращите, защото ако отидат при тях, едва ли ще бъдат прегърнати "топло".

"Колкото повече властта остава, толкова повече изпада в абсурди, които хората няма да забравят", категоричен бе той.

На фона на напрежението между управляващи и протестиращи през вчерашния ден, екипът на президента Румен Радев представи своята визия за развитието на страната.

"Протестите създават нова ситуация в страната, с която казват "стига толкова с този модел на управление". Аз подозирам, че държавният глава ще предложи промени в Конституцията, за да излезем от този патос, в който се намираме", допълни Василев.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години