България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ако искаме повече пари от ЕС, трябва да докажем, че имаме нужда от тях

Александър Йорданов коментира заседанието на ЕП, на което е обсъдена стратегия за общественото здраве след пандемията

09.07.2020 | 09:10 Редактор: Ралица Братанова

Европейският парламент обсъди стратегията на Съюза за общественото здраве след пандемията, а Ангела Меркел представи програмата на германското европредседателство, поставяйки като основен акцент европейската солидарност. Това заяви в ефира на "България сутрин" евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов.
 
По думите му председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е направила забележка, че основното в тази солидарност трябва да бъде, че който се нуждае от повече, получава повече. 

"Ясно трябва да определим като страна какви са нашите нужди, в какви сфери трябва да ги насочим. Тук трябва да се мисли за укрепване на болничната инфраструктура и подобряване на здравните услуги", посочи Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че конкретният размер на сумите, които ще получат държавите, е въпрос, който трябва да обсъдят правителствата и за него ще се разберат лидерите на държавите членки.

"Въпросът е всяка страна как ще представи своите интереси и как ще се впише в посланието на Фон дер Лайен. България, ако иска повече, трябва да докаже, че има нужда от повече", категоричен е Йорданов.

Днес ще бъдат обявени и официалните резултати от снощното гласуване на пакета "Мобилност".

"Вярвам, че всички български евродепутати са гласували така, че да проблематизираме отново този законопроект. Днес е финалното гласуване, не знам как ще завърши. Аз съм песимист", каза още Йорданов.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 3 години
НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА БЬЛГАРИЯ Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
АНОНИМЕН
преди 3 години
ДАВАЙТЕ НА БЬЛГАРИЯ НИКАКВИ ПАРИ ЗАЩОТО ЩЕ БЬДАТ ОТКРАДНАТИ ОТ МАФИЯТА НАЧЕЛО С ГЕРБ !!!! Сигнализирай за неуместен коментар