България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Група "Остава" се завръща на сцената с концерт и нова песен

"Тази пандемия се отрази доста зле на всички", каза Георги Георгиев

25.06.2020 | 09:54 Редактор: Тодор Петров

Група "Остава" се завръща на сцената за първото си участие след карантината заради коронавируса. 

"Гений" е името на последната песен на групата. Записите на парчето започват малко преди пандемията, но видеото е заснето по време на самата пандемия. Песента е за хората, които си мислят, че целият свят се върти около тях, посочи Георги Георгиев от "Остава" пред Bulgaria ON AIR.

"Последният ни концерт беше на 14 февруари. При силно ограничен капацитет на открито пред НДК ще промотираме новата си песен и ще изпълним няколко любими мелодии на нашата скромна банда. Има още около 20-ина останали билета. Може би ще има и много малко билети на място, но няма да прекрачваме ограниченията. 120 до 150 души е капацитетът", каза той в студиото на "България сутрин".

Жоро от "Остава" разкри, че групата записва още две нови песни. Бандата лека полека отново репетира и прави музика.

"Ако нещата са добри и качествени, по естествен начин стига до хората, до които трябва да стигнат. Тази пандемия се отрази доста зле на всички артисти и нещата няма много бързо да се върнат по нормалния начин. Положителните страни за мен са, че си бях на село с моето семейство и измислих няколко парчета", сподели той.

Група "Остава" подготвя усилено новия си албум, а по думите на Георги Георгиев идеята е албумът да е готов до края на тази година, най-късно в началото на следващата. Той се надява албумът да бъде много силен емоционално.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
ммммм, не им е от най-добрите песни, но не е лоша Сигнализирай за неуместен коментар